Thuiswerken als consulent
december 28, 2020

Thuiswerken als consulent

Door Mees

Het werken als consulent of adviseur is perfect om te doen als thuiswerk. Als je werkzaam bent als consulent hoef je immers niet altijd de deur uit en kun je ook adviezen of een webinar geven vanuit je eigen woonkamer of kantoor. Echter zal je als extern adviseur of consulent toch enkele vaardigheden moeten bezitten om het werk goed te kunnen uitvoeren namelijk:

Sociale vaardigheden

Je kom vaak in aanraking met mensen, je kan dus beslist dit werk niet uitvoeren als je niet met mensen in contact wil komen. Daarnaast zal je ook de mensen op een positieve en vriendelijke manier moeten adviseren en begeleiden, wanneer jij sociaal niet heel sterk bent gaat dit vaak niet goed en zal je je klanten verliezen.

Thuiswerk ICT iets voor jou?

Kennis van het vakgebied

Het is van belang dat jij voldoende kennis hebt van het vakgebied waarin jij werkzaam bent. Maar het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je kennis moet hebben van een gebied waarin jij anderen moet adviseren.

Geduld

Om mensen te kunnen adviseren zal je ook geduld moeten hebben. Geduld is er belangrijk omdat er mensen zullen zijn die niets snappen van wat jij hun probeert uit te leggen. In plaats van ongeduldig en chagrijnig te worden zal jij een andere manier moeten vinden om deze mensen iets uit te leggen.

Zelfstandig

Je dient zelfstandig te kunnen werken, je kan vaak niet terug vallen op iemand als je werkzaam bent als consulent. Omdat dit werk veel zelfstandigheid, discipline en motivatie vereist is dit dus ook niet voor iedereen geschikt.

Thuiswerk vacatures

Flexibele instelling

Als consulent kan het zijn dat je bepaalde periodes ontzettend veel werk hebt en bepaalde periode absoluut niet druk hebt. Daardoor dien je een flexibele instelling te hebben want waar je een periode  misschien wel dubbele uren moet draaien zal je wellicht andere periodes bijna niet kunnen werken. Als jij hier niet mee overweg kan gaan dan is dit werk niet geschikt voor jou.