thuiswerk ict vrouw en man
december 28, 2020

Thuiswerk ict

Door Mees

Het werk in de ICT is niet voor iedereen weg gelegd ICT ook wel informatie- en communicatietechnologie genoemd kan erg ingewikkeld zijn voor mensen die hier niets vanaf weten. Maar wanneer jij een opleiding hebt gedaan als ict’er of je bent een zelf geleerde ict’er dan is het natuurlijk een droom baan om vanuit huis te kunnen werken in de ICT. Thuiswerk in de ICT kan veel verschillende vormen aan nemen, welke precies kan je hier onder vinden:

Callcenter medewerker

Je kan als ict’er vanuit huis werken als callcenter medewerker. Naast dat je de werkzaamheden van callcenter medewerker kan uitvoeren kan het ook zo zijn dat je ondersteuning bied aan callcenter medewerkers die problemen hebben met hun computer. Voor deze mensen kan je dan vanuit huis of op oproep basis hun computer maken.

Thuiswerken als consulent behoord ook tot de mogelijkheden

Ontwikkelaar

Als je kennis in de ICT verder gaat kan je je ook opgeven voor ontwikkelaar van software of apps. Hiervoor is het wel van belang dat je dus ook programmeertaal kent. Een ontwikkelaar kan vaak een groot deel van zijn werk vanuit huis doen en dit maakt het werk ideaal voor thuiswerk. Het kan zijn dat je als ontwikkelaar met meerdere mensen aan een project werkt maar het kan ook zijn dat je alleen een project hebt waaraan je werkt.

Thuiswerk vacatures

IT-beheer en ondersteuning

Ondanks dat het soms prettiger is om deze baan op locatie te doen kan het ook zo zijn dat je it beheer vanuit huis kan doen. Er bestaat tegenwoordig software waar bij je voor een bepaalde tijd de controle krijgt over de computer van een ander. Dit is natuurlijk heel handig tenzij de computer van de ander het helemaal niet meer doet. Wel kan je vragen beantwoorden en kleine problemen oplossen vanuit huis.

Vertaal werkzaam

Je kan vanuit huis ook software gaan vertalen. Ook in dit geval is het handig dat je programmeertaal kent zodat je ook daadwerkelijk kan vertalen. Voor deze baan is het ook belangrijk dat je minstens 2 talen goed beheerst, zowel schrijven als spreken.

Project manager

Jou werk is het in de gaten houden van de projecten waar anderen mee bezig zijn. Jij bent het centrale aanspreek punt en de communicatie met de hogere bazen. Gelukkig is deze baan ook eenvoudig vanuit huis te doen dankzij programma’s zoals Skype waar bij je een korte meeting kan hebben en face to face een gesprek kan voeren.