freelance thuiswerken
september 8, 2017

Freelance thuiswerk

Door Mees

Freelance thuiswerk komt vaker voor dan je zou denken, de reden hiervoor is dat freelance thuiswerk eigenlijk hetzelfde is als het thuiswerk doen als zelfstandig ondernemer. Een bedrijf geef jou een opdracht die jij dan uitvoert, je hebt hierbij geen vast contract en het bedrijf heeft geen verzekeringsplicht. Je zal wel zelf je belasting moeten opgeven als freelance thuiswerken.

Waar vind ik freelance vacatures?

Freelance vacatures kun je vinden om vacaturesites. De vacatures zijn wellicht niet in overvloed maar ze zijn er wel! Het werk kan erg verschillend zijn dus wanneer je een vacature vind hoeft het niet direct te betekenen dat deze vacature wat voor jou is.

Commercieel thuiswerk

Zelf adverteren

Je hoeft natuurlijk niet te gaan wachten tot je eindelijk een vacature hebt gevonden die bij jou past maar je kun ook gewoon zelf overal advertenties plaatsen. Reclame maken kan nooit kwaad en op sites zoals marktplaats kan je jou werkzaamheden aan bieden. Ook kan je zelf grotere bedrijven aanschrijven of berichten plaatsen op andere websites. Op die manier kan je er voor zorgen dat je sneller een opdracht hebt en dus minder lang stil hoeft te zitten.

Wat kan je doen al freelance thuiswerker?

Als freelance thuiswerker kan je veel verschillende soorten werkzaamheden hebben, in principe is het wat jij zelf aanbied. Zo kan je bijvoorbeeld vertaler zijn voor een bedrijf of organisatie maar je kan ook trainingen en adviezen geven als consulent. Welke vorm van freelance thuiswerk bij jou past zal je zelf moeten ontdekken.

Thuiswerk vacatures

Voordelen van freelance thuiswerken

De voordelen van freelance thuiswerken is dat je zoals de naam het al zegt lekker vanuit huis kan werken. Je hoeft niet meer naar je werk toe tenzij je hier een afspraak voor maakt bijvoorbeeld wanneer je een training geeft op locatie als je een adviseur bent. Daarnaast heb je niemand aan wie je verantwoording hoeft af te staan over hoe jij je werkzaamheden wil uit voeren en wanneer jij dit wil doen. Je hebt weliswaar een deadline want je moet je taak wel vervullen voor een bepaalde tijd maar wanneer jij werkt is aan jou, je bent je eigen baas.

Nadelen van freelance thuiswerken

Een nadeel van freelance thuiswerken is dat je afhankelijk bent van de opdrachten die jij binnen krijgt. Als jij simpelweg geen opdrachten binnen krijgt zal je geen geld verdienen en zonder geld kan je niet leven. Hierdoor is het dus belangrijk om goed te kijken waarin jij zelfstandig ondernemer wil worden want niet voor alles is een grote markt. Mocht je iets willen gaan doen waar eigenlijk maar een kleine markt voor is kan je gaan kijken of je dit misschien parttime kan gaan doen naast een baan.